Tuinen

In de biologische moestuin verbouwen we tientallen bekende en minder bekende aardappelen en groenten, waaronder veel soorten tomaten, bonen, asperges en kolen. De moestuin is ook met een rolstoel te bezoeken.

Naast de moestuin ligt de kruidentuin met daarin vele soorten thee, geneeskrachtige kruiden en tuinkruiden. We hebben hem zo aangelegd dat je er een heerlijk kopje thee, koffie of fris kunt drinken terwijl je helemaal opgaat in de geuren en kleuren die deze tuin biedt.

Achter de moestuin ligt de kleinfruit-tuin. Omringd door lage lei-appels staan daar vele soorten aalbessen, kruisbessen, bosbessen, blauwe bessen maar ook kiwi’s en aardbeien, kiwibessen, meerdere frambozen, jostabessen en Japanse wijnbessen.

Tegenover de moestuin ligt de boomgaard met diverse soorten peren, appels, pruimen en kersen, maar er staat ook een kweepeer, abrikoos, amandelboom, nectarine en walnoten. Stukje bij beetje wordt de boomgaard gerenoveerd, verjongd en uitgebreid. Onder de fruitbomen staan onze kleine en sterke Ouessant-schaapjes en ook de kippen scharrelen onder de fruitbomen. In de wei liggen verder nog twee vijvers en aan de voorkant van de boerderij ligt de siertuin, vol met bloemen.