Over ons

Met het ouder worden, in een wereld waarin je steeds meer voor jezelf moet zorgen, ontstond het idee om een plek te zoeken waar we samen met andere mensen kunnen wonen. Een plek voor jong en oud, een paar gezinnen, alleenstaanden, mensen die, net als wij, houden van rust, ruimte, natuur, biologisch eten, een knapperend houtvuur, elkaar helpen waar nodig, zonder je privacy in te leveren.

Na jaren zoeken vonden we in 2004 deze voormalige koeien- en varkensboerderij in de Belgische Voerstreek, Ferme de l’Etang. Het vriendelijk glooiende landschap, de rust en de ruimte, de wei, het beekje, de boomgaard en vooral ook de vele mogelijkheden die de boerderij bood: we waren verkocht. Hier konden we onze droom realiseren!

Door allerlei omstandigheden konden we pas in 2015 beginnen met de verbouwing, en inmiddels hebben we een B&B met twee ruime studio’s en één vakantie-appartement dat ook geschikt is voor rolstoelgebruikers. Ze zijn gebouwd in een van de oude koeienstallen annex hooizolder. In de toekomst komen er nog kamers bij en een gezamenlijke eetkamer en keuken. Ook een bibliotheek, een winterkelder voor alle groenten, fruit en aardappelen en een orangerie staan op het programma.

We vinden het een uitdaging om zoveel mogelijk spullen te hergebruiken en alleen duurzame en puur natuurlijke materialen te gebruiken. Ook de tuinen zijn volledig ecologisch en we hebben onze eigen waterzuivering.

Wij genieten iedere dag van deze bijzondere plek. En we gunnen jou dat ook.